fbpx

Bij het regelen van een begrafenis is de keuze van een uitvaartondernemer van groot belang. Deze professional zal u immers begeleiden en ondersteunen bij het plannen en uitvoeren van de begrafenisplechtigheid.

keuze uitvaartondernemer

Criteria bij de Keuze van de uitvaartondernemer:

 1. Empathie en Begrip:
  Let erop dat het bij het eerste contact fijn aanvoelt, en dat je zowel overtuigd bent van hun inlevingsvermogen als hun professionalisme. Een goede uitvaartondernemer heeft een empathische, geduldige en begripvolle houding. Ze moeten in staat zijn om met gevoelige situaties om te gaan en u te ondersteunen in een tijd van verdriet en verlies.  Heeft u geen fijn gevoel, zoek dan best verder.
 2. Website:
  Kijk op de website naar foto’s van de inrichting. Zeker als u gebruik zal maken van hun aula voor de afscheidsviering, is het belangrijk dat deze groot genoeg is, en een stijl heeft die past bij u en de overledene.
 3. Reputatie en Ervaring:
  Zoek naar uitvaartondernemers met een solide reputatie en aanzienlijke ervaring. Beoordelingen van eerdere klanten en aanbevelingen van mensen die u kent, kunnen u daarbij op weg zetten.
 4. Aanbod van Diensten:
  Bekijk de diensten die de uitvaartondernemer aanbiedt en of ze aansluiten bij uw visie voor de begrafenis. Dit kan variëren van ceremonieplanning tot het regelen van transport en bloemen. Check zeker ook of de overledene nog kan gegroet worden en hoeveel dit mogelijk is. De overledene nog een laatste keer kunnen groeten in een serene sfeer kan veel voor u en andere nabestaanden betekenen. 
 5. Aanpasbaarheid:
  Elke begrafenis is uniek en persoonlijk. Een goede uitvaartondernemer moet bereid en in staat zijn om aan uw specifieke wensen en behoeften te voldoen.
 6. Transparantie over Kosten:
  Vraag naar een gedetailleerde schatting van de kosten en de verschillende pakketten die ze aanbieden. Dit helpt u om binnen uw budget te blijven en onaangename verrassingen te voorkomen.
 7. Juridische Kennis:
  Een betrouwbare uitvaartondernemer heeft kennis van de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot begrafenispraktijken en kan u begeleiden bij eventuele juridische vragen en administratieve plichten.
uitvaartondernemer
eerbetoon

Samengevat is het vinden van de juiste uitvaartondernemer een persoonlijke kwestie waar zowel gevoel als praktische overtuigingen een rol zullen spelen. Ondanks de tijd naar keuze uitvaartondernemer soms kort is, is de beslissing heel belangrijk.